AFT konferansen - Rett person på rett plass

I samarbeid med:
Event Partners:

Årets AFT konferanse vil presentere hvordan vi møter nye målgrupper i AFT. Hvilken verktøy, kompetanseheving og kartleggingsverktøy gir god tilrettelegging og effektiv gjennomstrømming?  Vi har invitert foredragsholdere som vil presentere nye ideer på metodevalg, nye læringsarenaer og hvordan skape en kultur av å mestre.

Starter
23
.
November
2023
Event start:
November 23, 2023
︁
Konferansen streames
Påmelding og priserRegistration and price list

Åpning av AFT konferansen 2023

23
.
November
Nov 23
10:00
10:30

Vi har invitert Stortingspolitiker, Henrik Aasheim til å åpne årets AFT konferanse. Han er medlem av Arbeids- og sosialkomiteen. Henrik Aasheim har over lang tid vist interesse og engasjement for å inkludere personer som står utenfor arbeidsliv og utdanning.

Foredraget er bekreftet ennå.

Veilederrollen - balansekunsten mellom å støtte og å utfordre

23
.
November
Nov 23
12:30
13:15

I rollen som veileder er målet å skape en endring hos den andre. Og for å få til det må vi ofte utfordre den andre. Ettersom vi mennesker tåler større utfordringer når vi opplever støtte, blir da et viktig spørsmål: hvordan kan vi, i rollen som veiledere, tilby best mulig støtte? I dette foredraget vil dere få lære mer om følelser, motstand, empati og effektiv støtte. Dere vil få med dere et forskningsbasert verktøy som vil kunne hjelpe dere i rollen som veileder, både i møte med andres og egne følelser.

AFT Autisme

23
.
November
Nov 23
13:30
14:15

Foredraget innledes med en fantastisk film til inspirasjon hvor vi hører "Majas" historie. De utfordringene hun møtte når hun skulle ut i arbeidslivet. Hennes store vendepunkt kom når hun fikk autismespekterdiagnose, fikk hjelp av tiltaksbedriften INKO i Harstad og møtte en inkluderende og fleksibel arbeidsgiver.

Inko har over lengre tid arbeidet med jobbsøkere med autismespekterdiagnoser, og har bygget seg opp en kompetanse på dette over tid. Som et resultat av dette arbeidet har de formalisert denne innsatsen i AFT Autisme. Det vil si at jobbsøkere som kommer til INKO med denne diagnosen kan være sikre på å møte jobbkonsulenter med kompetanse og forståelse for de utfordringene dette kan medføre.

Vi har invitert INKO til konferansen for å dele sin kompetanse og erfaring med AFT Autisme. Foredraget er ikke bekreftet ennå.

Karriereveiledning og kartlegging i "praksis"

24
.
November
Nov 24
9:00
10:00

Hvordan kartlegges arbeidsevnen og motivasjonen til en arbeidssøker? Hvilke hensyn tar vi når dette skal måles? Foredraget vil legge vekt på viktige hensyn og rammebetingelser for kartlegging. Foredragsholder mener kartleggingen tegnes best når vi går og mens vi utforsker terrenget som faktisk er der, i stedet for å gjøre hypotetiske utregninger i forkant. Hvorfor kartlegges motivasjonen hos søkeren før deltakeren slippes ut i arbeidslivet når vi som regel vet at motivasjon forutsetter mestringserfaringer i forkant.

Tonje Sannes er ansatt ved Arbeidsforskningsintituttet, Work Research Institute (AFI). Hun har ansvaret for å bidra til å bygge opp og drive etterutdanning/kurs for Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI)

Foredraget er ikke bekreftet ennå

Nyhet i AFT: Kvalifisere gamere og spilleinteresserte til kompetanse for arbeidslivet

24
.
November
Nov 24
10:15
11:00

Hvordan kan spilleinteresserte få et tilbud i AFT som passer inn i deres interesse? I tiltaksbedriften ALF på vestlandet får de dette. Her kan man få bedre innsikt i programmering, UX-design og/eller grafisk design. To ganger i året starter avdelingen opp med vårt utviklerkurs for personer med interesse for koding, teknologi og nettside-bygging. Temaene som blir behandlet er sosiale verktøy, Front-end, Back-end, IT basis og digitale verktøy.

Tidspunkt

Date

23
.
November
24
.
November
2023
Nov 23
November 24, 2023

Sted

LoCation

Thon Oslo Airport

Konferansier

Elaine Bloom

Elaine Bloom står bak www.karrierehelse.no – Karrierehelse skaper morgendagens arbeidsliv, og hun driver selskapet www.elainebloom.no – fra usikkerhet til klarhet, ro og mening. Hun er sertifisert innenfor nevrovitenskap spisset mot leder- og organisasjonsutvikling fra MIT Sloan. Hun har en mastergrad i karriereveiledning, er utdannet pedagog og sertifisert master Coach. Elaine brenner for en helhetlig tilnærming til karriereveieldning, og er særlig opptatt av karrierehelse. Hun er en svært ettertraktet karriereveileder, foredragsholder og fasilitator. Hun er tidligere avdelingsleder med resultat, personalansvar og driftsansvar, samt tidlgiere fagansvarlig leder og prosjektleder med fokus på karriereutvikling. Hun har bred erfaring i arbeide med nedbemanning, omstilling og organisasjonsutvikling. Elaine har jobbet nasjonalt og internasjonalt med flere tusen mennesker i alderen 16-64 år fra over 71 land, og mangfold, inkluderingskompetanse, sosial rettferdighet og fellesskap står sentralt i hennes arbeid. Elaine er fag- og utviklingsansvarlig for karriereveieldning på Universitet i Oslo, og jobber bl.a. med et spennende prosjekt ved Karrieresenteret ved Universitet i Oslo. Innovative og unike karrierestøtte som integreres som en del av studentenes utdanningsløp er under utvikling. Hun står for øvrig bak podkasten "Karriereveiledning med Elaine". Har YouTubekanalen «Karrieretips med Elaine», og er kjent fra serien "Karriereveilederen" fra NRK Nett TV

Kategorier

Categories

Arbeid og velferd
Psykisk helse
No items found.
Under planlegging ...

Oppdag mer

︁
Konferansen streames

Lærlingkonferansen 2023

4
.
May
2023
︁
Thon Oslo Airport
︁
Påmeldingsfrist:
13
.
April
2023
︁
Konferansen streames

Dropoutkonferansen 2023

10
.
May
2023
︁
Thon Oslo Airport
︁
Påmeldingsfrist:
9
.
May
2023
︁
Konferansen streames

Skolevegringskonferansen 2023

22
.
May
2023
︁
Scandic Ishavshotel Tromsø
︁
Påmeldingsfrist:
13
.
April
2023
︁
Konferansen streames

Psykisk helse i skolen

24
.
May
2023
︁
Clarion Collection Hotel Aurora Tromsø
︁
Påmeldingsfrist:
13
.
April
2023
︁
Konferansen streames

Barnevernkonferansen

1
.
June
2023
︁
Scandic Lerkendal Trondheim
︁
Påmeldingsfrist:
4
.
April
2023
︁
Konferansen streames

Ungdom og psykisk helse

8
.
June
2023
︁
Thon Oslo Airport
︁
Påmeldingsfrist:
13
.
April
2023