Kjennetegn ved ledelse og arbeidsmiljø som skaper lavt sykefravær!
Vi har invitert Administrerende direktør i NHO til å åpne konferansen. Mange bedrifter opplever nå et stigende sykefravær. Hvilke råd vil NHO gi til deg hvordan din arbeidsplass eller bedrift kan forberede seg på dette og legge planer for framtidig ledelse i forhold til sykefravær?
Jobb og karriere er noe annet i dag enn tidligere. Arbeidsplassen er for mange blitt en arena for å finne «passion» og «purpose». Det er et stort fokus på å finne seg selv, særlig står personlig utvikling og mening sentralt. I dette foredraget vil man utforske og belyse hva dette gjør med oss, og hvordan det påvirker vår karrierehelse. I foredraget møtes Bloom og Anderstuen i skjæringspunktet mellom to fagfelt som kaster nytt lys over betydningen av mening i arbeid.
Elaine Bloom er en ettertraktet karriereveileder og foredragsholder med tverrfaglig kompetanse innen ledelse og veiledningsfagfeltet. Hun vil sammen med religionsviter og karriereveileder; Ståle Anderstuen invitere deltakere til en samtale rundt dette tema.
Hvordan kan det ha seg at noen virksomheter med tradisjonelt høyt sykefravær, klarer å holde sykefraværet lavt? Det trekkes ofte frem at gode sykelønnsordninger sørger for at Norge ligger på topp i sykefravær. Samtidig viser en ny undersøkelse at det er stort handlingsrom for å få ned sykefraværet i hver virksomhet, også etter dagens gjeldende regelverk. Det handler ledelse og leders måte å takle sykefraværet på. Forsker Lise Lien ved FAFO vil presentere og oppsummere rapporten:
Hvordan klarer en avdeling å gå fra 38 % sykefravær til 3% fravær? Godt samarbeid gir resultater. De siste årene har Sandefjord kommune samarbeidet med NAV om systematisk oppfølging og forebygging av sykefraværet. Det har endret arbeidsmiljøet slik at både pasienter, ansatte og ledere har det tryggere og bedre på jobb. I 2022 vant Kamfjordhjemmet bo- og behandlingssenter kommunens arbeidsmiljøpris. Hvordan klarte de dette?
Hvordan kan du som leder bli bedre på å møte ansatte som sliter, slik at både du, bedriften og den ansatte kommer best mulig ut av en krevende situasjon? Foredraget fokuserer på hva vi vet fra forskning, hva virker av kommunikasjon, hvordan skaper du den viktige samtalen? Hva gjør de gode lederne? Case blir brukt til å belyse tema på en verdifull måte.
Jan-Martin er spesialist i klinisk psykologi med fordypning i arbeidspsykologi, samt spesialist i kognitiv terapi. Han har arbeidet over flere år i offentlig og privat virksomhet og er lidenskapelig opptatt av psykologi, lederutvikling, terapi og formidling
Marit Tørstad er utdannet cand.ed., klinisk pedagog og familieterapeut. Hennes spesialfelt er psykisk helse hos barn og unge, og deres familier. Hun har lang erfaring fra barnehage, skole, PPT, BUP, helsemyndigheter og kommuner. Hun holder foredrag, veileder og underviser fagfolk innenfor alle type tjenester for barn og unge, foreldre og de unge selv. Marits foredrag inneholder alltid forskningsbasert kunnskap, rikt med praktiske eksempler, forslag til utforming av tiltak, og sist men ikke minst et humoristisk blikk på vanskelige utfordringer. Tilhørerne gir tilbakemelding om at de får verktøy til bruk i sin hverdag.