Ingeborg Senneset

Ingeborg Senneset

Journalist og sykepleier

Ingeborg Senneset er influenser, foredragsholder og utdannet sykepleier. Hun har utgitt bestselgerne «Anorektisk» (Cappelen Damm 2017) og «Ordbok for overlevelse» (Egmont 2022).

Senneset har vært åpen om et liv med anoreksi og tre år som psykiatrisk pasient, men er for mange best kjent fra debatter om temaer som vaksinemotstand, monarki, antisemittisme, menneskerettsbrudd, antibiotikaresistens, psykiatri og ytringsfrihet.

Hun jobber til daglig som journalist, og er ofte i TV, radio og podcaster som influenser og samfunnsdebattant. Hennes egne kanaler når ut til flere hundre tusen følgere og benyttes daglig til folkeopplysning og debatt. I tillegg er hun frivillig i Norsk PEN, og reiser når mulig som rettsobservatør til Tyrkia og andre land hvor rettssikkerheten for journalister og redaktører settes på prøve.

Senneset fikk Årets Gullpenn under Vixen Awards 2020, NTBs språkpris i 2021 og Årets Mensapris 2022. I år var hun nominert til årets sterke mening og fikk Egmontprisen for Årets redaksjonelle utgivelse.

Foredragene «Den håpløse pasienten» og «Verdens mest verdiløse menneske» er svært populære både i faglige og allmenne kretser.

Ingeborg er tilgjengelig som foreleser, debattant og som gjest på TV, radio, podcaster eller panelsamtaler.