Ungdomskultur i endring

I samarbeid med:
Event Partners:
Trøndelag barnvernsamband
Trøndelag barnvernsamband

Årets konferanse har hovedfokus ungdomskultur. Den er dynamisk og stadig i endring, formet av både lokale og globale påvirkninger. Hvordan kan vi forstå utviklingen? Hva kan vi lære av andre land sine erfaringer?

Starter
22
.
May
2025
Event start:
May 22, 2025
︁
Konferansen streames
Påmelding og priserRegistration and price list

Åpning av konferansen

22
.
May
May 22
10:00
10:30

Statssekretær i barne-og familiedepartementet; Eli Blakstad åpner konferansen. Departementet har ansvaret for politikkutformingen på områdene barnevern, oppvekst og levekår, barn og unge, familie og samliv, tro og livssyn og forbrukerpolitikk.

Ungdom utnyttet til kriminalitet

22
.
May
May 22
15:00
16:00

Barn og unge som utfører kriminelle handlinger gjør det ofte sammen med andre. Selv om de opplever at de selv får fordeler av kriminaliteten,  kan de også bli utnyttet av kriminelle nettverk. Da kan det også være vanskelig å trekke seg ut av miljøet. For å gi riktig hjelp til barn og unge som begår kriminelle handlinger, er det viktig å forstå hva som ligger bak utfordringen.

Dette innlegget er basert på en ny håndbok utgitt av RVTS Øst og SaLTO-sekretariatet i Oslo kommune, og gir en innføring i hva utnyttelse til kriminalitet er. Håndboka og innlegget er basert på erfaringsbasert kunnskap innhentet hos norske fagpersoner som jobber tett på ungdom involvert i kriminalitet, supplert med forskning og erfaringer fra andre land (særlig Sverige og Storbritannia).

Problemstillinger foredraget vil gi oss noen svar på:

- Hvordan rekrutteres og utnyttes ungdom til kriminalitet i Norge?

- Hvilke oppgaver har de i kriminelle miljøer, og på hvilke måter kontrolleres de?

- Hvordan kan slik utnyttelse kan være en form for menneskehandel og hvilken betydning har det for hvordan vi bør møte ungdommene?

- Hvordan kan hjelpeapparatet i slike situasjoner forebygge, avdekke og gi ungdom en god og helhetlig oppfølging?

Norges farligste mann - om gatekultur og kriminalitet

22
.
May
May 22
15:00
16:00

Mer informasjon kommer

Trygg på nett

23
.
May
May 23
10:00
15:00

Trygg på nett er foredraget som tar deg med på en utforskende reise gjennom den digitale verdenen. Foredraget avdekker farene og gir verdifull innsikt i hvordan vi kan navigere tryggere og mer ansvarlig i dette digitale landskapet. Mia Landsem belyser alle sider av internett, fra de positive aspektene til de utfordrende sidene. Hun dykker ned i temaer som;

Online gaming, beskyttelse mot pedofile, betydningen av å ha sikre passord, nakenbildespredning, kunstig intelligens (AI), håndtering av skjermtid, foreldrekontroller og hvordan vi kan bidra til at barna våre blir tryggere på nettet.

Gjennom Mias foredrag vil du få en grundig forståelse av hvordan du kan beskytte deg selv og dine kjære i den digitale verdenen. Hun deler praktiske råd og strategier som du kan ta i bruk umiddelbart for å styrke din digitale sikkerhet.

Kjønn og identitet - Hvordan støtte og hjelpe ungdom i deres tankesett?

23
.
May
May 23
11:00
11:45

Hvordan kan unges følelser, og vane- og ekspertisetenkning låse oss fast i bestemte tankesett? Dette gjelder særlig unge som trenger hjelp til å forstå og regulere følelsene sine i møte med den virkelige verden. Skal vi støtte og hjelpe barn, trenger de faktakunnskap. Vi må anerkjenne barns følelser, men uten å akseptere dem som fakta. Hvordan arbeider vi med disse ungdommene?

Stig R. Wigestrand, nå førsteamanuensis i pedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, har i mange år veiledet ledere og utviklingsprosesser i privat og offentlig sektor, og ga ut boka Hold Munn & Lytt! i 2018.

Tidspunkt

Date

22
.
May
23
.
May
2025
May 22
May 23, 2025

Sted

LoCation

Scandic Hell Trondheim

Konferansier

Kategorier

Categories

Psykisk helse
Utdanning
Helse og omsorg

Fysisk deltakelse:

Uten overnatting 1000,-

Med overnatting 2000,-

Inkludert:

Lunsj alle dager, konferansebillett, goodiebag, Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Digitale priser:

Enkeltbillett digital deltakelse 1000,-

Gruppepriser:

Inntil 5 deltakere 5000,-

Inntil 10 deltakere9000,-

Inntil 15 deltakere 13.000,-

Inkludert:

Tilgang til stream av alle foredrag og eventer under konferansen, Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

No items found.
Under planlegging ...

Oppdag mer