Velkommen til konferansen ved psykolog Peder Kjøs
Hvem er Generasjon Z ? Hva kjennetegner denne generasjonen og hva er de sterk og svak på? Hvilke hensyn bør man ta når man arbeider med denne målgruppen? Få med deg et superviktig foredrag som vil gode råd på følgende områder:
Dagens ungdomsgenerasjon blir ofte beskrevet som flinke, sunne og veltilpassede. Nyere forskning viser at stadig flere ungdommer beskriver indre uro, stress og prestasjonsangst. Flere knytter dette til strengere idealer for utseende, popularitet og skoleprestasjoner. I hvilken grad kan prestasjonsangst og perfeksjonisme påvirke selvbilde og trivsel blant unge idag, og hvordan kan man øke robustheten mot et slikt press?
Steffen Sandvær er et navn som er verdt å merke seg. Miljøterapeuten i skolen som kan alle navnene på alle de 400 elevene ved Huseby ungdomsskole. Han kjenner alle og alle kjenner han! Han vil fortelle om sin rolle i skolen og hvorfor det er viktig å senke terskelen mellom skolen og hjelpeinstansene? Det er et stadig økende behov for bredere kompetanse i skolen og det må vi anerkjenne og gjøre noe med. Bli med på et inspirerende og lærerikt foredrag!
Steffen Sandvær er utdannet barnevernspedagog. Har erfaring som miljøterapeut og sosialpedagog.
Ungdom har behov for omsorg, kjærlighet og trygghet. Dette betyr ikke fravær av frustrasjon. Det å ikke få viljen sin, og det å måtte vente på tur eller å bli satt grenser for, er noen av eksemplene på det som kan vekke ulike former for frustrasjon. Å kjenne på frustrasjon kan være ubehagelig, men ikke nødvendigvis farlig. Frustrasjon kan til og med skape utvikling. Det er da vi kaller den optimal. I dette innlegget skal vi se på frustrasjonens rolle for barn og unges utvikling, og når frustrasjonen er utviklingsfremmende versus når den er utviklingshemmende.
Hvordan håndterer vi aggressivitet og forstyrrende atferd i klasserommet? Læreren er den viktigste enkeltpersonen i å utvikle klassen som kontekst. Derfor bør lærere forstå prinsipper i interaksjon mellom aggressivitet hos elever og dem selv som ledere i klassen. Men trenger man å vite noe om dette for å drive god skole? Ja! Fordi noen typer aggresjon er kontekstavhengige.
Foredraget er ikke bekreftet ennå