Hvordan kan vi sammen forstå, forebygge og håndtere utfordrende atferd i skolen?
Mer informasjon kommer.
Betydningen av sosiale og emosjonelle ferdigheter. Hvordan kan vi jobbe mer systematisk med dette i norsk skole og hvilke resultater kan det gi?
Det handler om å se nærmere på den sammensatte komplekse situasjonen. Strukturen rundt barnet, kapasiteten hos eleven og den som utfordrer, og hvordan dette henger sammen. For å vurdere å gripe inn i situasjonen, må man ta i betraktning de relasjonelle betingelsene som ligger til grunn for å gjøre dette og ulike måter å gjøre dette på. Kan en inngripen virke krenkende eller konstruktivt - hva finne balansen i dette?
Hva gjør diagnosefokuset med hvordan vi ser på utfordrende atferd?
Barn og ungdom kan ha utfordringer med å tilpasse seg og møte forventningene i klassemiljøet. Håvard Dyvesveen deler eksempler fra praksis på hvordan vi kan ivareta prinsipper som inkludering, medvirkning, anerkjennelse og motivasjon gjennom kreative løsninger på individ- og klassenivå.
Et trygt læringsmiljø kjennetegnes av tydelige positive forventninger og arbeid med sosiale ferdigheter. Hvordan kan skoler bygge et godt læringsmiljø for alle skolens elever, ansatte, ledelse og foreldre basert på den skoleomfattende tiltaksmodellen Positiv atferd, støttende læringsmiljø og samhandling (PALS-modellen).
Når vi opplever elevens utfordrende adferd på skolen og samtidig har utfordringer med skole - hjem samarbeidet - hva gjør vi da? Når skolen og elevenes foresatte har ulik forståelse av elevens utfordringer, kan dette skape ulike forventninger og avstand til alle parter. Hvordan kan vi tette gapet?
Det finnes noen likhetstrekk i løsningene på tvers av fagfeltene som vi kan dra nytte av i møte med disse utfordringene, mener spesialpedagog; Baboucarr Chune. Foredragsholder vil presentere interessante vinklinger og løsninger på denne utfordringen.